NL

X-Node: draadloze H2O2-sensor voor Nocospray

Veilig een kamer vrijgeven na desinfectie met de Nocospray was nog nooit zo eenvoudig. Met de X-Node en bijbehorende app zie je in één oogopslag of de ruimte weer veilig is. Geen kabels, lage kosten, betrouwbare sensor. Ontdek meer in deze blog.

Desinfectie met NOCOTECH

Met het NOCOTECH-concept, waartoe de Nocospray behoort, heeft u de meest volledige, effectieve en betrouwbare manier voor oppervlaktedesinfectie in de handen. Dankzij de Nocolyse (waterstofperoxide/H2O2) die wordt verspreid door de lucht, wordt elk oppervlak grondig gedesinfecteerd. Zelf verborgen oppervlakken.

Het spreekt voor zich dat hiermee de ruimte wordt gevuld met H2O2 en dat u niet in de ruimte kunt zijn tijdens verneveling. Ook direct na verneveling is de ruimte nog niet veilig. U moet wachten tot de concentratie waterstofperoxide is gedaald naar een veilig niveau. Om dat te weten te komen heeft u een H2O2-gassensor nodig.

En de Bioxx dan?

Medtradex biedt binnen het NOCOTECH-concept al sinds lange tijd de Bioxx aan. Een high-end waterstofperoxidesensor met uitgebreide datalogging en rapportage. Toch merkten we dat er in sommige situaties behoefte is aan een eenvoudigere sensor. Een die gewoon laat zien of het veilig is. Dát is waar de X-Node in uitblinkt.

Less is more

X-Node is een draadloze gassensor ontwikkeld door Dräger in samenwerking met Medtradex. De X-Node onderscheidt zich door zijn eenvoud en kostenefficiëntie. Door zijn compacte ontwerp en ring kan hij eenvoudig in elke ruimte worden neergezet of opgehangen. De X-Node meet continu, dus het is een kwestie van het apparaat in de ruimte brengen. Vervolgens kan door middel van de LED’s op het toestel en de mobiele app worden bepaald of de ruimte veilig is.

X-Node is eigenlijk een must voor iedereen die met de Nocospray of Nocomax werkt. Alleen op deze manier kun je past echt met zekerheid zeggen dat een ruimte weer toegankelijk is.

X-Node doet meer

Toch kan de X-Node meer dan u denkt. Het is niet alleen maar een “stoplicht”. Zelfs het standaard toestel (zonder LoRa) houdt een historie bij die kan worden gebruikt bij het implementeren van NOCOTECH binnen uw (zorg)organisatie.

Daarnaast is het mogelijk om er ook andere sensoren in te steken. Dräger biedt een uitgebreid assortiment sensoren voor de X-Node, waaronder CO2. Dit is zeer interessant voor openbare gebouwen, zoals kantoren en scholen.

Het wordt meer en meer duidelijk dat het slecht gesteld is met de binnenluchtkwaliteit. De concentratie CO2 is in veel gebouwen te hoog en de ventilatie ontoereikend. Het laten meten van de CO2-concentratie is een kostbare aangelegenheid. Met een X-Node met betrouwbare CO2 DrägerSensors doet u de meting zelf. Waar en wanneer u wilt.

Ook op het gebied van datalogging zijn er extra mogelijkheden. De X-Node is compatibel met LoRa-netwerken. Dit is een lokaal draadloos netwerk voor apparaten die weinig energie en data vereisen, zoals de X-Node. Medtradex kan uw organisatie voorzien van een nieuw LoRa-netwerk of uw X-Node aansluiten op een bestaand LoRa-netwerk. Zo heeft u binnen uw hele organisatie toegang tot uw X-Node-toestellen en de beschikking over een uitgebreid dashboard voor rapportage.

Meer over LoRa ziet u in de video hieronder:

Meer weten

X-Node is geschikt voor elke Nocospray (ook de 1e generatie) en Nocomax. Bekijk voor meer informatie de productpagina op onze website. Bent u geïnteresseerd of heeft u een vraag, neem dan contact met ons op.

Leave a Reply

%d bloggers like this: