NL

Sanivap: Reinigen én Desinfecteren met Water

Sanivap wordt ingezet in een operatiekamer.

Het lijkt te mooi om waar te zijn, maar toch is het mogelijk. Sanivap produceert een krachtige en hete stoom die zorgt voor effectieve reiniging én desinfectie in slechts één handeling. In dit blog leggen we u uit hoe dit werkt en waarvoor het dient.

Hoe werkt het?

Vervuiling en ziekteverwekkers bestaan uit verschillende bestandsdelen, voornamelijk proteïnen (eiwitten), lipiden (vetten) en sachariden (suikers). Suikers lossen doorgaans vrij eenvoudig op in water. Eiwitten en vetten zijn hardnekkiger om te verwijderen. Ze hechten zich goed vast aan een oppervlak of laten zich niet graag meenemen door een simpel schoonmaakdoekje. Voor eiwitten geldt daarnaast dat bepaalde temperaturen juist zorgen voor hechting aan oppervlakken.

Toch werkt Sanivap enkel met water. De generator zet dit om in stoom van 90 graden, voldoende voor thermische desinfectie, en stuwt dit door een opzetstuk naar keuze tegen het oppervlak. Dankzij de hoge temperatuur lossen de bestandsdelen van vervuiling en ziekteverwekkers alsnog op of raken onherstelbaar beschadigd. Hierdoor kunnen ziekteverwekkers zich niet langer vermenigvuldigen en verspreiden. Tegelijkertijd worden de restanten met een microvezeldoekje weggenomen van het oppervlak.

De effectiviteit zit dus in de combinatie van zeer hete stoom én een microvezeldoekje. Samen reduceren ze de gangbare ziekenhuisinfecties (HAI’s) tot acceptabele niveaus, zoals hieronder weergeven in het schema.

VirussenBacteriënMycobacteriënSporenSchimmelsGisten
99,99% reductie (log 4)99,999% reductie (log 5)99,999% reductie (log 5)99,9%* reductie (log 3)99,99% reductie (log 4)99,99% reductie (log 4)

Effectiviteit is echter niet de enige troef van Sanivap. Ook zijn eenvoud, veiligheid en duurzaamheid maken Sanivap een schoonmakenoplossing van de toekomst.

Eenvoudige allrounder

Zijn eenvoud demonstreert Sanivap op verschillende vlakken. Het vullen van de tank kan via een makkelijk te bereiken opening aan de bovenzijde. Na inschakelen is het systeem binnen enkele minuten klaar om kamer na kamer te reinigen en desinfecteren. Middels een simpele draaiknop en een overzichtelijk display, is in één oogopslag duidelijk wat de status van het apparaat is en welke instelling is geselecteerd.

De trolley biedt bovendien voldoende ruimte om ook andere materialen mee te nemen. Zo heeft u één handige, verrijdbare oplossing om een kamer van boven tot onder te desinfecteren en gereed te maken voor de volgende patiënt, cliënt of bewoner.

Veilig zonder poespas

Veilig is pas echt veilig als het zonder speciale bescherming mogelijk is. Dat is het precies het geval bij Sanivap. Niet alleen zijn er geen persoonlijke beschermingsmiddelen vereist ook beschikt het handvat over handdetectie. Dit wil zeggen dat er nooit stoom wordt geproduceerd zonder dat u het handvat vast heeft. Zo komt u dus nooit onbedoeld zelf in aanraking met gloeiendhete stoom.

Duurzaam en nauwelijks afval

Er zijn tal van schoonmaakmiddelen verkrijgbaar die vervuiling en ziekteverwekkers moeiteloos verwijderen. Echter, de meeste van die middelen hebben ook consequenties voor het milieu. Denk aan de middelen die nodig zijn om ermee te werken (handschoenen, schorten, (wegwerp)doekjes), maar ook het afval wat ontstaan (lege flacons, restanten vloeistof). Vergeet ook niet het lichamelijk ongemak (irritatie, vervelende dampen).

Al deze zaken zijn niet wenselijk in de groene, duurzame en veilig leef- en werkomgeving waar we met z’n allen naar streven. Sanivap vereist enkel water, uitwasbare microvezeldoekjes en een goede dosis motivatie.

Toepassingen

Uiteindelijk zorgt dit voor een compleet duurzaam, zuinig en groene oplossing voor de dagelijkse reiniging en desinfectie van een uiteenlopende variatie van ruimtes, zoals:

 • Patiëntenkamers
 • Isolatiekamers
 • Intensive care
 • Operatiekamers

Maar ook andere gemeenschappelijke ruimtes, zoals:

 • Wachtkamers
 • Liften
 • Gangen
 • Kantoren

En medische hulpmiddelen, zoals:

 • Rolstoelen
 • Tilliften
 • Infuuspalen

Sanivap is universeel toepasbaar, onschadelijk voor nagenoeg alle objecten en daardoor vrij in te zetten waar u een mogelijkheid ziet.

Bekijk de video hieronder om te zien hoe eenvoudig Sanivap werkt.

Demonstratie of proefplaatsing

We begrijpen dat Sanivap nogal wat vragen oproept. Werkt het echt zo goed? Hoe kan dat toch met alleen water? Daarom komen we graag bij u langs voor een demonstratie. Het is eveneens mogelijk gebruik te maken van een kosteloze proefplaatsing. Neem nu contact op met ons op via telefoonnummer +32 (0)16 79 21 90 of e-mail info@medtradex.com.

* In combinatie met de optionele Nocolyse®-injectie

Leave a Reply

%d bloggers like this: